Volledig scherm
De hoek van de twee straten waar de vrouw het busje in werd geduwd. © Google Streetview

Vrouw (33) ernstig misbruikt na ontvoering met busje in Den Haag

Een 33-jarige vrouw is afgelopen zondagochtend in Den Haag door twee mannen in een busje gedwongen en vervolgens slachtoffer geworden van een beroving en ernstig zedenmisdrijf. Dat meldt de politie vandaag. 

Volledig scherm
© Google Streetview

Politieagenten kregen zondag rond 06.00 uur een melding dat er op de Van Ostadestraat een vrouw liep die omstanders om hulp vroeg. Daar troffen zij de 33-jarige aan die vertelde dat ze slachtoffer was van een zedenmisdrijf, gepleegd door twee onbekende mannen. 

Volgens de vrouw werd zij op de hoek van de Hertzogstraat en de Morgenzonlaan in een personenbusje geduwd, dat naar een nog onbekende plek reed waar vervolgens het misdrijf plaatsvond. Een politiewoordvoerster meldt dat het slachtoffer van de plaats van het misdrijf binnen tien minuten naar de Van Ostadestraat was gelopen. De vrouw was behoorlijk overstuur en liep op blote voeten. 

De politie tast nog in het duister over waar het misdrijf precies heeft plaatsgevonden en wie de daders zouden kunnen zijn. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Verward

Quote

Ze zag er kwetsbaar uit

Buurtbewoner

Volgens een buurtbewoner die het slachtoffer zondagochtend vroeg zou hebben gezien, gaat het mogelijk om een vrouw die vaker verward in de buurt rondloopt. ,,Ze sprak mensen aan of ze geld voor haar hadden en haar konden helpen. Het kwam over alsof ze heel erg in de war en in paniek was.'' 

De man alarmeerde zelf niet de politie. ,,Daar heb ik nu wel spijt van. Maar er gebeuren hier vaker rare dingen, dus de alarmbellen gingen niet gelijk af.'' Volgens hem droeg de vrouw weinig kleding. ,,Een shirt zonder bh daaronder. Ze zag er kwetsbaar uit.'' 

Aan de Morgenzonlaan heeft niemand iets gemerkt van wat zich er in de nacht van zaterdag op zondag heeft afgespeeld. Een vrouw vertelt door het openstaande raam dat ze regelmatig 's nachts geroep en geschreeuw hoort, meestal van mannen. Maar iets dat op een ontvoering kan duiden, nee dat niet. ,,Ik schrik hier wel van. Zeker als het om echt om de hoek gebeurt'', vult haar zoon aan.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

Volledig scherm
© AD

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (65%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (10%)
6528 stemmen