Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Vrouw steekt echtgenoot, rukt kunstgebit uit zijn mond en toch willen ze samen verder

De Bulgaarse Nafize I. (41) rukte in hun Haagse woning aan de Zegveldstraat niet alleen het kunstgebit uit de mond van haar Irakese echtgenoot (46) maar stak hem ook met een mesje. Ze werd dinsdag door de Haagse rechtbank veroordeeld tot 90 dagen celstraf waarvan 80 dagen voorwaardelijk. De vrouw zou onder psychiatrische behandeling zijn, en samen met haar partner door willen met de relatie.

De twee hadden op 27 augustus ruzie gekregen toen zij ergens iets gingen eten. Om dat te betalen had de vrouw 50 euro uit zijn portemonnee gepakt. Zij meende recht te hebben op het geld, hij dacht daar anders over. Tijdens de daaropvolgende worsteling stak de vrouw hem met een aardappelmesje. Ook wist ze het kunstgebit uit de mond van haar man te trekken.

Het stel is enkel voor de islamitische wet getrouwd. Omdat de Nederlandse wet dit huwelijk niet erkent, werd de greep van I. in de portemonnee van haar partner als diefstal gezien door de rechtbank. Tegelijkertijd hield de rechter ook rekening met het feit dat de Bulgaarse een posttraumatische stressstoornis (PTSS) heeft. Bovendien speelde de kwestie ruim twee jaar geleden, merkte ook de officier van justitie op. De aanklaagster had zelfs een compliment geuit richting verdachte: ,,Ze doet het eigenlijk heel goed, ze volgt een behandeling bij de psychiater, werkt als schoonmaakster, drinkt niet meer en werkt aan haar schulden.”  De door de rechtbank opgelegde straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie en ook de advocaat van de vrouw kon zich vinden in die eis.

De Irakese vriend die weigerde aangifte te doen tegen zijn vriendin, heeft nog altijd last van de steekwonden en ook zijn er twee blijvende littekens op zijn huid achtergebleven. Toch willen de twee weer gaan samenwonen. De vrouw heeft na de gewelddadige augustusavond in 2017, 10 dagen in voorarrest gezeten. Daarna mocht zij geruime tijd lang geen contact zoeken met haar echtgenoot. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag