Volledig scherm
Een rechter met wetboek in de rechtszaal © ANP XTRA

Vrouw uit Wassenaar betaalt 37.000 euro om verspreiding naaktfoto’s te voorkomen

Een vrouw uit Wassenaar was zo bang dat naaktfoto’s van haar bij haar familie of zelfs op een raam van de Hema zouden belanden, dat ze Harry A. uit Hellevoetsluis in totaal ruim 37.000 euro betaalde. Het OM eiste vrijdag een werkstraf van 240 uur en 3 maanden cel voor de langdurige afpersing. Het geld moet hij in termijnen terugstorten.

Steigerbouwer Harry A. (32) en zijn slachtoffer kwamen in januari 2016 in contact via een chat. Volgens de vrouw hebben ze elkaar ook ontmoet, maar de verdachte ontkent dat. Zij stuurden over en weer (naakt)foto’s en Harry A. vroeg al snel om geld met als dreigement dat hij de plaatjes zou verspreiden. In het dossier zit volgens het OM ‘een batterij aan chats met scheldwoorden’. De vrouw maakte telkens geld over.

De chantage ging zelfs nog even door nadat de politie in december 2018 in Hellevoetsluis met een zogeheten ‘stopbrief’ voor de deur stond. Harry werd eind januari gearresteerd en zat 88 dagen in voorlopige hechtenis. ,,Maar het slachtoffer van afpersing zat meer dan twee jaar gevangen”, stelde de officier van justitie.

De rechter vond het opmerkelijk dat er zoveel geld is afgetroggeld. ,,Hoe is het zover gekomen?” De verdachte heeft alles bekend: hij had dringend geld nodig vanwege zijn drugsverslaving.

De rechtbank doet 2 augustus uitspraak.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag