Volledig scherm
Ter illustratie © ANP

Vrouwen uit moordzaak Leyweg alleen nog getuigen

De twee vrouwen die begin 2017 door de politie werden aangehouden vanwege de dood van de Russische vrouw Olena in een woning aan de Leyweg in Den Haag, zijn definitief geen verdachten meer. Het OM houdt alleen de 55-jarige Wendell G. verantwoordelijk voor het overlijden van de vrouw.

De destijds 42-jarige Olena werd in januari 2017 fors mishandeld tijdens een ruzie in het flatje van G. Daarbij waren ook de twee andere vrouwen aanwezig. Alle vier aanwezigen zouden flink gedronken hebben. Olena zou geslagen en geschopt zijn, en mogelijk is haar adem gesmoord. De twee vrouwen kwamen enkele weken na de moord vrij uit voorarrest.

Wendell G. bleef ruim een jaar in voorlopige hechtenis, maar kwam in februari dit jaar ook vrij omdat er geen schot in de zaak zat. De politie heeft daarna onderzoek gedaan naar kledingstukken die in de woning werden gevonden, om te kijken of er DNA-materiaal van de twee vrouwen op zat. Dat blijkt niet het geval te zijn.

Vechtpartij met politie

Tijdens een zitting vrijdag bij de rechtbank maakte het OM bekend dat de vrouwen definitief geen verdachten meer zijn. De strafzaak tegen hen is geseponeerd. Ze worden nog wel opgeroepen als getuigen tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak op 6 februari volgend jaar. Wendell G. zit inmiddels weer vast, vanwege een vechtpartij met de politie. Daarbij zou hij een agent in de wang gebeten hebben.

De officier van justitie bracht het bijtincident vrijdag op de zitting als een nieuwe aanwijzing dat G. verantwoordelijk is voor de dood van de Russiche Olena. Op haar lichaam is namelijk ook een beetwond gevonden.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag