Volledig scherm
PREMIUM
Internationaal vuurwerkfestival Scheveningen. Editie 2018. © Frank Jansen

Vuurwerkfestival en gemeente niet eens over locatie: evenement wilde niet verhuizen

Het Vuurwerkfestival weigerde te verhuizen naar een andere locatie. Die stellige houding zou nog wel eens voor ‘starheid’ kunnen hebben gezorgd bij de gemeente, vermoedt de festivalorganisatie nu. Met als gevolg dat het evenement dit jaar niet doorgaat.

De vuurwerkorganisatie liet gisteren weten op verzoek van de gemeente een geheel nieuw veiligheidsplan te hebben opgesteld. ,,Maar toen ook dáár weer een miljoen nieuwe eisen aan en vragen over werden gesteld, hebben we de witte vlag gehesen”, zegt Bjorn van Dijl van de stichting Internationaal Vuurwerkfestival. ,,De tijd dringt en we zien geen mogelijkheid meer dit voor elkaar te krijgen.”

  1. Groepje die Bilal doodstak vluchtte Schipperskwartier in: politie zoekt nog steeds getuigen

    Groepje die Bilal doodstak vluchtte Schippers­kwar­tier in: politie zoekt nog steeds getuigen

    De politie komt met nieuwe feiten naar buiten over de dodelijke steekpartij op de Goudriaankade waarbij op 21 december 2019 de 20-jarige Bilal Aydin om het leven kwam. Zo is de politie nog op zoek naar meerdere daders, die direct na het incident het Schipperskwartier in vluchtten. Ook zou er een ruzie aan de steekpartij vooraf zijn gegaan. Toch is er vooral nog veel onduidelijkheid en zoekt de politie nog steeds getuigen die meer kunnen vertellen over die avond.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag