Volledig scherm
Exterieur van het World Forum. © anp

VVD mist Haagse bedrijven bij internationale top

,,Een gemiste kans'', zo kwalificeert het Haagse VVD-raadslid Judith Oudshoorn de afwezigheid van Haagse ondernemers op de internationale top Global Entrepeneurship Summit (GES) op 3, 4 en 5 juni in de hofstad.

,,Dit zou een prachtig platform zijn om Haagse bedrijven voor te stellen. Het is één grote netwerkborrel. Maar op de gastenlijst zie ik geen Haagse bedrijven?'', zegt Oudshoorn, die dat enorm jammer vindt.

Ze doet een beroep op wethouders Richard de Mos (Groep de Mos) en Saskia Bruines (D66) dit de komende week alsnog te arrangeren. ,,Den Haag pak je kans.'' De VVD stelt kritische vragen aan het college.

De GES wordt georganiseerd door Nederland samen met de Verenigde Staten. Tijdens de top komen ongeveer 2000 ondernemers, investeerders, beleidsmakers en andere deelnemers bijeen in het World Forum. De openingsceremonie is 3 juni in het atrium van het Haagse stadhuis.

Minister-president Mark Rutte en de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken Michael Pompeo zijn gastheer. Koningin Máxima houdt de openingsspeech.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (59%)
  • Nee (31%)
  • Geen mening (10%)
1035 stemmen