In oktober werden bij een demonstratie van Extinction Rebellion bijna vierhonderd mensen opgepakt, met Pasen willen de milieu-activisten in Den Haag een soortgelijke actie houden
Volledig scherm
PREMIUM
In oktober werden bij een demonstratie van Extinction Rebellion bijna vierhonderd mensen opgepakt, met Pasen willen de milieu-activisten in Den Haag een soortgelijke actie houden © ANP

VVD pleit voor arrestatie Extinction Rebellion: milieu-activisten riepen op tot ontregelen Den Haag

De Haagse VVD eist dat waarnemend burgemeester Remkes op voorhand de aangekondigde demonstratie verbiedt van de klimaatactivisten van Extinction Rebellion in Den Haag. Dit omdat de demonstranten oproepen om in de week na Pasen het leven in de hofstad ‘flink te ontregelen’.

 1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

  Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

  De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?