Volledig scherm
Monique van der Bijl stopt als raadslid voor de VVD. Ze heeft een nieuwe baan. © Gratis

VVD-raadslid stopt: 'het is steeds lastiger te combineren'

VVD-raadslid Monique van der Bijl keert na de verkiezingen van maart niet terug in de gemeenteraad. Ze heeft een nieuwe baan en die is lastig te combineren met de politiek. VVD-fractieleider De Graaf waarschuwt: 'het vergt veel als je uitdagend werk ernaast hebt'. 

Van der Bijl zit sinds 2014 in de Haagse gemeenteraad en zette zich onder meer in voor verkeersveiligheid rond scholen en de hockeysport. ,,Het was een eer om Den Haag vier jaar lang te mogen vertegenwoordigen'', meldt ze donderdag in een verklaring op de partijwebsite. Van der Bijl gaat zich richten op een nieuwe baan bij de Nationale Postcode Loterij. 

Parttime

VVD-fractieleider Frans de Graaf betreurt haar vertrek en wijst erop dat het steeds lastiger is voor raadsleden (een deeltijdfunctie) om een drukke baan naast het lokale politieke werk te hebben. ,,Als mensen er een heel uitdagende baan naast hebben, is het moeilijk om actief te zijn in de politiek. Dat vergt veel. De vorige raad duurde tot twee uur 's nachts.'' Bij overheden zijn er regelingen voor mensen die politiek actief zijn. ,,Daar is ook veel begrip'', zegt De Graaf. Maar bij bedrijven ligt dat weleens anders. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag