Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Waar zijn de jongens die Sinterklaas lastigvielen? Politie wil ze spreken

De politie zoekt de jongens die gisteravond een sinterklaas en twee Zwarte pieten uitscholden en belaagden in het Haagse stadsdeel Laak. Zodra hun identiteit bekend wordt, wil de politie met de knapen in gesprek.

De beelden van het filmpje met de achtervolging van de goedheiligman en de twee pieten die rondgaat op sociale media wordt daartoe bekeken, meldt een woordvoerder. ,,Als de identiteit bekend wordt van deze jonge lieden gaan we er zeker actie op zetten en de jongeren aanspreken op hun gedrag. Er moet eerst gekeken worden wie het zijn.’'

De politie wil in gesprek. ,,Maar het is niet zo dat we hier een enorme hetze van maken.’’ Het verklede sinterklaas-gezelschap werd gisteravond opgejaagd en achtervolgd. De sfeer was dreigend. Een stel jongens liep intimiderend achter Sinterklaas en de zwarte Pieten aan. Schreeuwend: ‘Geen racisme in Laak. Geen racisme in Laak. Wegwezen kanker zwarte Piet.’' Sinterklaas kreeg een duw in zijn rug.

Verantwoordelijk

Een van de pieten stapte gisteravond bij het politiebureau van Laak binnen en meldde het incident. Er is vooralsnog geen aangifte gedaan, aldus een woordvoerder van de politie. ,,Maar als bekend wordt wie verantwoordelijk zijn, gaan we zeker in gesprek.’'

De politie heeft na de melding over de belaging wel direct actie op de situatie genomen. Agenten gingen de buurt in op zoek naar het groepje, maar ze hebben de jongeren niet meer aangetroffen.

In onderstaande video is te zien hoe de sint en zijn pieten worden uitgescholden en geïntimideerd. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag