Waarom boeken zo belangrijk zijn voor Willie Wartaal: ‘Liefst zou ik zelf ook kinderboeken willen schrijven’

VideoOlivier Mitshel Locadia, alias Willie Wartaal, is een van drie bekende Hagenaars die centraal staan in een nieuwe campagne van Bibliotheek Den Haag. Hij beet in het bibliotheekfiliaal Ypenburg het spits af van de actie BiebFavoriet. Tegelijk neemt de bibliotheek een nieuwe website in gebruik.

WillieWartaal (37) aarzelde geen moment toen hij werd gevraagd als boegbeeld van de leescampagne BiebFavoriet. ,,Zelf heb ik ook veel gehad aan de bibliotheek. Het is een plek waar je welkom bent, waar het stil is en waar je, als je zin hebt om iets te maken met letters, woorden en zinnen, jezelf kunt onderdompelen. De wereld heeft heel veel zinnen, letters en woorden nodig. Als je daar geld mee zou willen verdienen, dan is de bieb een goed begin.''

De rapper, muzikant, acteur en televisiemaker spreekt uit eigen ervaring. Hij heeft van taal zijn beroep gemaakt en zegt daar een goede boterham mee te verdienen. Wartaal is onder meer bekend van De Jeugd van Tegenwoordig, de Nederlandstalige rapformatie die afgelopen zomer haar 15-jarig bestaan vierde met een uitverkocht concert in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag