Volledig scherm
Jordy Brouwer (links), in het shirt van DHC tegen Olympia, hoopt binnenkort voor Wateringse Veld Kranenburg te mogen uitkomen. © Orange Pictures/ Frans de Best

Wachten op de KNVB: Jordy Brouwer heeft nog geen uitsluitsel over overschrijving

Na zes succesvolle seizoenen scheidden de wegen van eersteklasser DHC en spits Jordy Brouwer (31) afgelopen zomer. De voormalig profvoetballer gaat bij Wateringse Veld Kranenburg voor een nieuw avontuur, maar wacht nog altijd op groen licht van de KNVB.

Voor sommigen was het afgelopen zaterdag een vreemd gezicht. Jordy Brouwer, die de afgelopen zes seizoenen bij DHC zo succesvol was, stond als toeschouwer langs de lijn bij de bekerwedstrijd tussen DHC en Wateringse Veld Kranenburg (5-2), zijn nieuwe club. Tenminste als de KNVB meewerkt.

Dat de voormalig spits van onder andere ADO Den Haag en HBS nog geen toestemming van de KNVB heeft om voor WV Kranenburg uit te komen, ligt aan het feit dat zijn aanvraag van de overschrijving ruim na 15 juni, de deadline voor het overstappen naar een andere club werd ingediend. In eerste instantie werd de te late overschrijving door de KNVB afgekeurd. Het papierwerk is inmiddels voor de tweede keer naar de bond gestuurd, maar zolang er geen positief bericht vanuit Zeist komt, mag Brouwer niet voetballen. ,,Ik wil natuurlijk dolgraag voetballen, dus deze weken zijn heel vervelend voor mij."

Quote

Ik heb heel lang niks van de club vernomen

Brouwer

Dat Brouwer zo lang met de overschrijving heeft gewacht, is, zo beaamt hij, deels zijn eigen schuld. ,,Er waren eind vorig seizoen nog wat randvoorwaarden die door DHC verbeterd zouden worden. Ik heb heel lang niks van de club vernomen en heb daar achteraf gezien te lang op gewacht. Toen ik besloot om van club te wisselen, was de overschrijvingstermijn al gesloten", aldus Brouwer.

De Hagenaar hakte tevens de knoop door om voor zijn werkgever op zondagen te gaan werken. ,,En dus heb ik wel tijd voor het zaterdagvoetbal. Hopelijk toont de KNVB begrip voor de situatie." Daarnaast kijkt Brouwer er naar uit om samen met neef Nick Brouwer te spelen. ,,Dat lijkt me, nu het nog kan, geweldig."

Meerwaarde

Dat Wateringse Veld Kranenburg staat te springen om de diensten van Brouwer, weet ook hoofdtrainer Ricky van den Bergh. ,,Jordy is een hartstikke goede speler. Hij traint nu al drie weken met ons mee en je ziet gewoon dat hij het niveau van de groep omhoog haalt, hij is echt van meerwaarde voor ons. Als het aan mij ligt, speelt hij komende zaterdag al, maar daar denkt de KNVB anders over", foetert Van den Bergh. ,,Hij woont hier om de hoek en komt heus niet voor de centen naar Kranenburg. Ik vind dat de KNVB niet zo moeilijk moet doen. Jordy speelde zes jaar voor DHC en heeft zich al die tijd keurig gedragen. Als hij nu op zondagen moet werken en graag op zaterdag wil voetballen, vind ik dat de bond wel eens haar menselijke kant mag laten zien."

De rol van DHC in het verhaal is volgens voorzitter Patrick Luiten nihil. ,,Wij hebben Jordy niet tegengehouden in zijn besluit om ons te verlaten. Dat kunnen we ook helemaal niet. Hij heeft een overschrijving aangevraagd en die is door de KNVB afgekeurd. Nu heeft hij een nieuwe aanvraag ingediend, dat is alles wat wij weten."

Tweede keer

Brouwer hoopt zo snel mogelijk uitsluitsel van de KNVB te krijgen. ,,Vorige week donderdag hebben we alles voor de tweede keer opgestuurd. Hopelijk krijg ik nog voor de eerste competitiewedstrijd (21 september uit bij DSO, red.) groen licht."

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag