Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © © Natuurmonumenten Janko van Beek

Wandelaars en fietsers blijken verzot op de duinen

Maar liefst driekwart van de bezoekers van een natuur- of recreatiegebied in Zuid-Holland is tevreden tot zeer tevreden over dat gebied. Fijn natuurlijk, maar het gaat om meer, weet gedeputeerde Han Weber.

Het is druk en vol in Zuid-Holland. Met 3,7 miljoen inwoners is het de dichtstbevolkte provincie van het land. ,,Daarom ben ik er trots op dat de inwoners het groen en de recreatiemogelijkheden in hun omgeving waarderen met een 8 min.’’ Dat zei gedeputeerde Han Weber gisteren bij de presentatie van het door Zuid-Holland bestelde bezoekersonderzoek van natuur- en recreatiegebieden.

  1. Grote verslagenheid onder redders over verongelukte  kitesurfer

    Grote verslagen­heid onder redders over verongeluk­te kitesurfer

    Ook onder de redders van de KNRM en vrijwilligers die dit weekeinde uren hebben gezocht naar een kitesurfer, is de ontsteltenis over zijn dood groot. Dat zegt Kees Brinkman, woordvoerder van dé redders op zee, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), terugkijkend op het dramatische verongelukken van de kitesurfer in Scheveningen dit weekeinde. ,,Het is de eerste keer dat we iemand dood hebben aangetroffen en niet hebben kunnen redden uit zee”, zegt Brinkman.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag