Het raadhuis van Wassenaar
Volledig scherm
Het raadhuis van Wassenaar © Google Streetview

Wassenaar houdt informatie over seksrel geheim

De gemeente Wassenaar houdt alle financiële details over het afkopen van de veelbesproken seksrel op het stadhuis geheim. Al ruim voordat er een akkoord was gesloten over de afkoopsom van 151.000 euro, besloot het college van b en w dat alles over de 'seksrel' geheim moet blijven.

Ook toekomstige documenten mogen niet worden ingezien. De gemeenteraad wist daar niets van. Deze krant wist de hand te leggen op het 'geheimhoudingsbesluit' dat is genomen in de collegevergadering van 26 maart 2013. Dit document kwam boven water via een beroep op de Wob (Wet openbaarheid van bestuur).  

In de nacht van 13 op 14 februari 2012 bleven enkele aanwezigen na afloop van een gemeenteraadsvergadering met flink wat drank urenlang napraten in het gemeentehuis. Volgens raadslid Mary-Jo van der Velde zei toenmalig wethouder Henk de Greef dat hij 'haar wel eens even een lesje zou leren, met de gordijnen dicht en de kleren uit, en met een lichaamsdeel van een bepaalde lengte'. De Greef ontkent dit.  

Details geheim
In december 2013 legden de ruziënde partijen in een 'vaststellingsovereenkomst' vast dat ze hun strijd zouden staken. In ruil voor die afspraak werd aan De Greef en de raadsleden Van der Velde, Paulides en De Vries in totaal 151.000 euro betaald: 120.000 aan de drie raadsleden gezamenlijk, 35.000 aan De Greef.

De wel beschikbare documenten reppen van 'kosten voor juridische bijstand' enerzijds en 'schadevergoeding voor verlies aan arbeidsvermogen, reputatieschade en smartengeld' anderzijds. De details wil Wassenaar geheim houden.      

  1. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
    PREMIUM

    Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

    Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag