Volledig scherm
Het kruispunt Rozenplein heeft zes verschillende 'ingangen' voor de veelheid aan auto's, fietsers en voetgangers © Gemeente Wassenaar

Wassenaar ten einde raad over onmogelijk kruispunt Rozenplein

Het wil maar niet lukken om het verkeer op het kruispunt Rozenplein in Wassenaar in orde te krijgen. Het is er zó druk met iedereen die Wassenaar in en uit wil rijden en zo’n wirwar van auto’s, fietsen en voetgangers dat niemand weet wat de oplossing is. Daar moet nu toch echt naar worden gezocht, vindt Caroline Klaver, wethouder van verkeer en vervoer.

De inzet van verkeersregelaars blijkt in elk geval níet de oplossing te zijn. Die hebben als ultieme poging de verkeersstromen in bedwang te krijgen tijdens de drukke ochtendspits fietsers tegengehouden om auto’s die Wassenaar in en uit willen voorrang te geven. Maar dat heeft niet geholpen de files op te lossen.

Volgens inwoners van Wassenaar is er wel een oplossing: alle kinderen die naar de Amerikaanse school gaan laten fietsen in plaats van met auto’s en bussen naar school laten brengen. Die optie wordt overigens nog niet onderzocht.

Sceptisch

Wat de Wassenaarders wel gaan doen is het bekijken van de verkeerssituatie in héél Wassenaar. ,,We willen nadrukkelijk zoeken naar mogelijkheden om het autoverkeer over Wassenaarse wegen te beperken in plaats van dit verkeer zo goed mogelijk te faciliteren”, zegt Klaver. Dat klinkt naar afsluitingen en eenrichtingverkeer invoeren, waarover veel Wassenaarders sceptisch zijn.

De test met de verkeersregelaars was al een vervolg op onderzoek naar de files op de Rijksstraatweg. Ook daaruit werd nog weer eens duidelijk dat er teveel verkeer over te weinig punten Wassenaar in en uit kunnen rijden. Het Rozenplein heeft ook nog eens zes verschillende ‘ingangen’ voor verkeer. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag