Volledig scherm
Onderzoek vervuiling gasleidingen Wassenaar-Noord © Liander

Wassenaarders hebben dagenlang in de kou gezeten

Meerdere bewoners van de Van Calcarlaan, Hogeweg, Zijdeweg en Groot Hoefijzerlaan in Wassenaar-Zuid hebben sinds vrijdagavond in de kou gezeten door problemen met de cv-ketel. De verwarming deed het niet en ze hadden geen warm water. Het probleem is zojuist verholpen meldt netwerkbeheerder Liander.

December is nog maar net begonnen en de temperatuur daalt al regelmatig tot onder de 5 graden. Een goed moment op 's avonds de kachel lekker hoog te draaien. Toch konden meerdere huishouden in Wassenaar sinds vorige week vrijdag niet warm douchen en ook deed de verwarming het niet.

Volgens netbeheerder Liander was vervuiling van de gasleidingen de oorzaak. ,,Er waren tussen de 40 en 50 meldingen van cv-ketels die het niet deden. Die woningen kregen vandaag één elektrische kachel", liet woordvoerder Jelle Wils weten. ,,Er was geen sprake van een gasstoring maar door de vervuiling vielen sommige cv-ketels uit. Daardoor heeft niet iedereen hier last van."

Quote

Er wordt met gas gewerkt dus het is belangrijk dat we zorgvuldig te werk gaan.

persvoorlichter Jelle Wils

Onderzoek

Het is moeilijk in kaart te brengen hoeveel huishoudens precies last hebben gehad van de vervuiling. ,,We zijn nu aan het onderzoeken waar het aan ligt dat sommige ketels ermee ophouden terwijl andere ketels het wel doen."

Er wordt vandaag en morgen met camera's onderzoek gedaan naar de leidingen. Op sommige plekken worden de leidingen schoongeblazen. ,,Het is wel eens eerder gebeurd dat een gasleiding vervuild raakte door een breuk in de leiding, maar die hebben we hier niet kunnen vinden." 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag