Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

We steken onze koppen in het veen voor bodemdaling

ColumnEr zijn nog weinig taboes in deze samenleving, maar bodemdaling is er een van. We willen er niet aan. We kunnen domweg niet geloven dat we door onze hoeven zakken en steken onze koppen in het veen.

Meer dan 75 procent van de bodem in de provincie Zuid-Holland is aan een langzame, maar onontkoombare afdaling begonnen. Nee, we zijn geen schansspringers op Garmisch-Partenkirchen, maar de eerste ‘sinkholes’ zijn al gesignaleerd. Niet overal zakt de bodem gelijkmatig - maar er zijn plekken waar het met centimeters tegelijk gaat. Helaas altijd op de verkeerde plek. Altijd ergens op een verlaten weiland, nooit onder de Tweede Kamer.

  1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag