Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Edwin van de Goor met een mooie tarbot. © Frank Jansen

Weduwe zit weer lekker in haar vel

Gouden PollepelWeduwe van der Toorn. Het visrestaurant ligt weer veilig boven culinair NAP nadat een nieuwe eigenaar er een frisse wind doorheen heeft gejaagd. Eerlijk, heerlijk en kundig.

Beoordeling

Voorgerecht: 8

Hoofdgerecht: 8,5

Nagerecht: 8,0

Bediening 8,0

Sfeer 8

Prijs-kwaliteit: 8,0

Eindscore: 8,1

Mooi is dat. Terwijl nieuwbouw oprukt blijft restaurant Weduwe van der Toorn fier met de kop in de wind staan op de kade van de Scheveningse oude haven. En het is niet ondenkbaar dat het visrestaurant de komende decennia nog vele stormen doorstaat nu een grote vangst binnen is: de nieuwe eigenaar en chef-kok Edwin van de Goor.

Hij was restaurateur van het voormalige sterrenrestaurant Seinpost en heeft zich door de oude weduwe Leuntje van der Toorn en haar zonen figuurlijk laten verleiden om het restaurant weer op de kaart te zetten. Dat vroeg om aanpakken omdat het oude havenrestaurant (sinds 1963) onder culinair NAP was gezakt.

Het ziet er nog steeds uit als een stoere eetplek met kantinestoelen, houten vloeren, hoge krukken aan de bar, schilderijen met zeezicht en zeebonken, halve vitrage gordijntjes, brede luxaflex en groen geblokte theedoeken op tafel. Met dat verschil dat er natuurlijk een goed bedachte restyling aan te pas is gekomen.

Middenin staat de oude stamtafel van Seinpost en ook de vroegere sommelier Randy zien we uitserveren. Net als in de begintijd van het restaurant dicteert de zee de menukaart. Met dit verschil dat de erbij geserveerde garnituren nu wel schoon opgaan. Groenten die vroeger door een gast niet werden opgegeten, werden volgens de verhalen een tafeltje verderop weer uitgeserveerd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag