De Poolse supermarkt aan het Lorentzplein.
Volledig scherm
De Poolse supermarkt aan het Lorentzplein. © Regio15

Weer kogels door ruit supermarkt die net was geopend na beschieting: eigenaar sluit twee weken

De Poolse supermarkt aan het Lorentzplein, die in de nacht van zaterdag op zondag werd beschoten, houdt voor in ieder geval de komende twee weken de deuren dicht. De winkel was net twee dagen weer open na een eerdere schietpartij in november. 

Een maand nadat de supermarkt de opening vierde, werd eigenaar Baran Mohammed afgelopen najaar verrast met acht kogels door zijn ruiten. Andere ketsten af omdat de schutter schuin voor de winkel stond toen hij het vuur opende. De schrik zat er goed in en ondanks het voornemen om direct weer door te gaan, bleef de winkel op last van de gemeente drie maanden dicht.

Donderdag mochten de deuren weer open, laat een woordvoerder van burgemeester Remkes. In de nacht van zaterdag op zondag kwam echter bij de politie rond 03.00 uur een inbraakmelding binnen. 

Schoten

Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleken schoten te zijn gelost. De Forensische Opsporing heeft uitgebreid onderzoek gedaan en drie getuigen voor verhoor meegenomen naar het bureau. Er raakte niemand gewond. 

Eigenaar Mohammed heeft op eigen initiatief besloten de deuren nu weer twee weken dicht te houden. De burgemeester wacht vooralsnog het politie-onderzoek af en zal daarna eventueel aanvullende maatregelen nemen. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag