Volledig scherm
Een tankstation van Esso op de Vreeswijkstraat in Den Haag is gisteravond overvallen door twee mannen. De politie zoekt nog naar het tweetal. © Jos van Leeuwen

Weer pubers vast voor geweld in Den Haag, Esso-rovers zijn 14 en 15 jaar oud

De overval op het Esso-pompstation op de Vreeswijkstraat zaterdagavond is gepleegd door twee jongens van 14 en 15 jaar. De politie maakt zondagmiddag bekend dat de twee binnen een uur al in de boeien werden geslagen.

Nog geen uur nadat de politie de omgeving rond het Zuiderpark afzette om te zoeken naar de twee donkere mannen die gewapend met een mes en een vuurwapen de medewerker van de tankshop bedreigden, werden ze in het centrum in de kraag gevat.

Dat gebeurde om iets heel anders: beide pubers waren betrokken bij een vechtpartij aan de Lange Beestenmarkt. Eenmaal op het bureau viel al snel op dat hun signalement én hun kleding overeenkwamen met die van de overvallers. Hierop zijn ze ook voor dit delict achter slot en grendel gezet.

De politie verhoort de twee nu. Of zij de buit van de roofoverval nog bij zich hadden, kan een woordvoerder van het Haagse korps nu nog niet zeggen, om het onderzoek niet te verstoren.

Mishandeling

Het is de tweede keer in twee dagen dat in Den Haag piepjonge daders van zware misdrijven in verzekering zijn gesteld. Vrijdag meldden zich jongens van 13, 14 en 15 jaar die vorige week in de Willem de Zwijgerlaan de nietsvermoedende 71-jarige passant Nico Schoonhoven aftuigden, naar verluidt toen hij vroeg of hij er even langs mocht. Korte tijd later overleed de seniore Hagenaar.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag