Volledig scherm
Het terras van Van Kinsbergen op het Prins Hendrikplein. © Frank jansen

Weinig steun van bewoners Zeeheldenkwartier voor tram óver Prins Hendrikplein

Bewoners van het Zeeheldenkwartier voelen niet veel voor een route van de tram dwars over het Prins Hendrikplein. Ook zou daar een halte van de nieuwe, bredere trams gaan komen.

De HTM en de Fietsersbond vinden het wel een efficiënte en veilige route als in 2024 de bredere tram gaat rijden door de Zoutmanstraat.

Dat blijkt volgens ‘Zeeheldennieuws’ uit een rondgang langs betrokkenen.

Een speciaal opgerichte denktank in het Zeeheldenkwartier gaat eind dit jaar advies uitbrengen aan de wethouder over de herinrichting van de Zoutmanstraat. Er zijn drie varianten voor de herinrichting en de komst van de nieuwe tramstellen door de straat die ook bredere perrons nodig hebben.

Poll

Een tram óver het Prins Hendrikplein is een goed idee

  • Ja (22%)
  • Nee (78%)
653 stemmen
Volledig scherm
Wethouder Robert van Asten onthuld een verkeersbord in de Zoutmanstraat/hoek Prins Hendrikplein. Foto ter illustratie. © Frank Jansen

Geen plek

Zo is er een variant waarbij de parkeerplaatsen in de straat worden opgeheven voor de bredere tram en er ook bredere fietspaden en bredere stoepen komen. Omdat er dan geen plek is voor een tramhalte moet die naar de Laan van Meerdervoort worden verplaatst.

Een derde mogelijkheid gaat ten koste van de doorstroming van auto’s. Want de Zoutmanstraat tussen de Witte de Withstraat en het Prins Hendrikplein wordt daarin voetgangersgebied met de tramhalte. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag