De Spin van de Frans-Amerikaanse kunstenares Louise Bourgois zoals die een jaar lang in de tuin van Museum Voorlinden in Wassenaar stond.
Volledig scherm
PREMIUM
De Spin van de Frans-Amerikaanse kunstenares Louise Bourgois zoals die een jaar lang in de tuin van Museum Voorlinden in Wassenaar stond. © Frank Jansen

Welk beeld moet voor de deur van Amare komen?

Naar AmareMet de komst van Amare is het aanzicht van het Spuiplein veranderd, nu gaat ook het plein zelf op de schop. De gemeente werkt aan een herinrichting. ‘Het moet een levendige plek worden waar iedereen zich thuis voelt. Een wereldplein waar cultuur en culturen samenkomen’, aldus de plannen.

  1. Peter Hendrikx: ‘Als het goed gaat in Amare, dan profiteert de hele stad mee’
    PREMIUM
    Naar Amare

    Peter Hendrikx: ‘Als het goed gaat in Amare, dan profiteert de hele stad mee’

    Als Belg moest hij wennen aan de directe omgangsvormen van de Nederlander, maar inmiddels is Peter Hendrikx een echte Hagenaar. ,,Ik ben door de liefde hier gekomen”, zegt hij. ,,Ik zou voor Brussel kiezen, maar mijn vriendin zat in Den Haag.” Zeven jaar later zegt hij niet meer weg te willen. Den Haag ervaart hij als een prettige stad, die echter nog te weinig gebruik maakt van haar potentie. Wij spraken hem voor de rubriek Naar Amare.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag