Volledig scherm
Archieffoto: Opening Hudson's Bay aan Grote Marktstraat Den Haag © Daniella van Bergen

Wellicht een hotel in pand van Hudson’s Bay in Grote Markstraat

Op de begane grond van wat van nu nog Hudson’s Bay is, moeten ook na het vertrek van het warenhuis één of meer winkels komen. Dat is volgens binnenstadswethouder Richard de Mos een vereiste in de Grote Marktstraat, de ‘winkelboulevard’ van Den Haag.

Het vertrek van het Canadese warenhuis laat na het eerdere faillissement van de V&D opnieuw een gapend gat achter. En bijna twee hectare (19.000 vierkante meter) aan winkelruimte om te vullen.

Dat is niet makkelijk in een tijd dat warenhuizen nauwelijks kunnen overleven. Vandaar dat de acquisiteurs van Den Haag ook nadenken over een andere invulling van het winkelcomplex dat nog geen twee jaar geleden een compleet nieuwe gevel kreeg. ,,We kijken ook naar een hotel boven de plint’’, zegt wethouder De Mos.

Quote

We kijken ook naar een hotel boven de plint

Richard de Mos, Wethouder

Eén blok verder in de Grote Marktstraat is zo’n combinatie van winkels en hotel te bewonderen. Op de begane grond vinden we daar onder meer schoenenwinkel Snipes en kledingzaak Coster. Daarboven zit het Novotel.

Al te veel vooruitlopen wil wethouder De Mos niet op de toekomst van het pand van Hudson’s Bay. ,,We zijn er druk mee bezig. Ik vind het heel vervelend dat er banen op de tocht staan.’’

Rijendik

Het vertrek van het Canadese warenhuis is niet symptomatisch voor de Haagse binnenstad. Het gaat best goed met het centrum, zo blijkt uit de cijfers. De bezoekersaantallen groeien, zoals ook de bestedingen en de omzet van de hotels. Toch zijn er nog minpunten, stellen raadsfracties. Zoals de groei van het aantal fastfood- en ketenwinkels. Ook zouden er volgens het CDA te veel laagwaardige winkels zijn. Zaken die het niet langer dan drie maanden uithouden.

Volgens De Mos valt het mee. ,,Joh, mensen staan rijendik te wachten om naar de Haagse binnenstad te gaan.’’

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag