Volledig scherm
Soesila Sewratan van eetcafé Foots kreeg eerder dit jaar al een boete betalen na klachten over geluidsoverlast. Nu hebben haar buren camera's op het terras geplaatst. © Fred Leeflang

Wéér ontwikkelingen rond café Foots

Het is nog niet klaar met het gedoe rondom Foots in de Haagse Reinkenstraat, het eetcafé dat eerder dit jaar van de gemeente twee boetes van 3.000 euro ontving nadat buren hadden geklaagd over geluidshinder.

De buren hebben nu camera’s laten plaatsen die gericht staan op de tuin en het terras. Eigenaresse Soesila Sewratan is ten einde raad. ,,Elke keer als je denkt dat het niet gekker kan, gebeurt er weer wat”, schrijft ze op Facebook. ,,Gasten blijven weg omdat ze niet gefilmd willen worden. Ik loop omzet mis.”

Sewratan zegt dat de lach waarmee ze dertig jaar lang naar haar zaak ging, haar de afgelopen maanden is ontnomen. ,,Dit is een horrorscenario.”

Groep de Mos is ‘des duivels’ over de laatste ontwikkelingen. Raadslid Ralf Sluijs vraagt de raad om opheldering. ,,Het moet toch niet kunnen dat ongevraagd camera’s worden gericht op de gasten, omdat de buren last zeggen te hebben van muziek? Te gek voor woorden. Mevrouw Sewratan ziet het ondernemerschap niet meer zitten. Wensen we zo om te gaan met hardwerkende mensen?”

Groep De Mos wil snel antwoord van de wethouder.

  1. Superslimme computer gemaakt in Microsoft Quantum Lab moet verdere opwarming van de aarde tegengaan
    VIDEO

    Superslim­me computer gemaakt in Microsoft Quantum Lab moet verdere opwarming van de aarde tegengaan

    Het Microsoft Quantum Lab is vandaag op de campus van TU Delft geopend door koning Willem-Alexander. In het lab wordt een super snelle quantumcomputer gebouwd die in staat is berekeningen te maken die niet mogelijk zijn met reguliere computers. Het apparaat heeft de potentie in de toekomst oplossingen te vinden voor problemen op het gebied van milieu, energie en gezondheid. Dat gaat dan om zaken zoals voedselvoorziening voor de groeiende wereldbevolking en het tegengaan van verdere opwarming van de aarde.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag