Wereldreiziger Maurice: ‘Ik wilde laten zien dat alles mogelijk is. Met niks op zak’

VIDEOVijf jaar geleden vertelde Maurice Baltissen hoe hij zonder cent op zak een wereldreis ging maken. Het enige wat hij meenam was een stapeltje T-shirts met opdruk.

Het was een verhaal, bijna te mooi om waar te zijn. Over een 25-jarige Hagenaar die bij wijze van afstudeerproject aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten alle landen van de wereld ging bezoeken. Zonder dat het hem ook maar één cent zou kosten. Maar intussen is Maurice Baltissen vijf jaren plus een bak aan geweldige ervaringen verder. Meer dan 60 landen heeft hij inmiddels gratis en voor niets bezocht. Veelal samen met zijn twee broers, wel zo gezellig.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

  1. Nawijn: ‘De situatie was zeer intimiderend’
    Video

    Nawijn: ‘De situatie was zeer intimide­rend’

    Hilbrand Nawijn, voormalig minister en tegenwoordig raadslid in Zoetermeer, is bedreigd tijdens een interview in winkelcentrum Palenstein. De fractievoorzitter van LHN vertelt over zijn aanvaring met de jongeren. Het is onrustig in Palenstein sinds de dood van de 18-jarige Wessel die vermoedelijk door een politiekogel werd geraakt in Delft. Hij overleed later die nacht in een ziekenhuis in Zoetermeer waar hij voor de deur was neergelegd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag