Volledig scherm
Vorig jaar vond de eerste editie plaats van Haagse Wereld Hapjes aan het Lange Voorhout. © Haagse Wereld Hapjes

Wereldse hapjes uit Haagse restaurants proeven op het Lange Voorhout

Voor de tweede keer wordt het foodfestival Haagse Wereld Hapjes gehouden op het Lange Voorhout in Den Haag. Twintig restaurants komen dit weekend samen om het grote culinaire aanbod uit de stad onder de aandacht te brengen.

Dit weekend staat het Lange Voorhout in het teken van Haagse Wereld Hapjes. ,,Net als vorig jaar staan twintig restaurants met een stand in het centrum van de stad", vertelt Lisette Ernens van de organisatie. ,,Elke internationale keuken is present. Er komen stands met keukens uit Italië, Turkije, Argentinië, Palestina, Hawaï, gewoon uit Nederland en nog veel meer."

Quote

Als bezoekers hebben genoten van een gerecht, kunnen ze dat later in het restaurant nog eens eten

Lisette Ernens

De organisatie wil de inwoners van de stad laten zien hoeveel verschillende keukens in Den Haag vertegenwoordigd zijn. Toch is besloten het aantal stands en restaurants dit jaar niet uit te breiden.

,,We hebben er bewust voor gekozen om niet nog meer restaurants uit te nodigen, zodat het een knus festival blijft", legt Ernens uit. ,,We hebben wel andere onderdelen uitgebreid. Zo is nu een entreepoort gemaakt, zijn er meer activiteiten voor kinderen en kunnen bezoekers zelf plaatjes aanvragen in de muziekcaravan. Al deze aanpassingen dragen bij aan het vergroten van de sfeer op het Lange Voorhout." Volgens de organisator wordt het weer gezellig. ,,Om de eettentjes heen wordt een huiselijke sfeer gecreëerd met lichtjes, zithoekjes met kussens en zang- en dansoptredens."

Speciale gerechten

De insteek van dit evenement is anders dan bij andere foodfestivals. ,,Bij foodtruckfestivals kun je lekker eten, maar daarna kun je dat gerecht niet nog een keer eten. Het festival is dan alweer vertrokken. Bij Haagse Wereld Hapjes kun je iets dat je hebt gegeten later nog in het restaurant gaan eten, omdat dit gewoon in de stad zit."

Overigens maken sommige restaurants voor dit weekend wel speciale gerechten. 

Vorig jaar bezochten in drie dagen meer dan 22.000 mensen Haagse Wereld Hapjes. Omdat het festival nu een dag langer duurt, vanwege Pinksteren, hoopt Ernens de 30.000 bezoekers te halen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag