Volledig scherm
PREMIUM
Het Marriott hotel is een van de bedrijven die contracten met de gemeente sluit om mensen die langdurig in de bijstand zitten in dienst te nemen. © Frank jansen

Werkgevers willen energie steken in de onderste regionen van bijstand: 'Dit plan voor banen werkt wél'

De ambitie is torenhoog. Van de 27.000 mensen met bijstand jaarlijks nog eens 500 van de moeilijkst plaatsbaren éxtra aan werk helpen.

Ze worden wel het granieten bestand van de bijstand genoemd. Mensen die er langer dan tien jaar inzitten en voor wie regulier werk steeds meer uit beeld is geraakt. Niet alleen bij hen trouwens. Ook bij werkgevers en zeker ook bij de gemeente Den Haag, verstrekker van de bijstand.

  1. Celstraf geëist tegen man die gemeentemedewerkster tot bloedens toe sloeg met paraplu

    Celstraf geëist tegen man die gemeenteme­de­werk­ster tot bloedens toe sloeg met paraplu

    Justitie eist 4 maanden cel en 160 uur taakstraf tegen de 26-jarige Clarence W. uit Voorburg. Hij zou op 14 december 2017 met een mes een motoragent hebben bedreigd. Anderhalve maand later mishandelde de verdachte een medewerkster van de gemeente Leidschendam door haar met een paraplu in het gemeentehuis tot bloedens toe te slaan. ,,Verdachte heeft een veel te kort lontje”, sprak de aanklager.
  2. Geen cel maar tbs voor ontoerekeningsvatbare Haagse steker Malek F.

    Geen cel maar tbs voor ontoereke­nings­vat­ba­re Haagse steker Malek F.

    Malek F. (33) is vanmiddag in de rechtbank Schiphol volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het neersteken van drie mensen op 5 mei 2018 in Den Haag. Volgens de rechter heeft F. volledig onder invloed van psychose gehandeld. Er was geen sprake van een terroristisch motief, wel handelde F. met voorbedachte rade: hij kocht een mes om ‘zijn duivelsaanbidders’ aan te vallen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag