Volledig scherm
ADHC - Scheveningen - Bunker - 11-05-2010: Bunker S3-mitrailleurkazemat gaat naar Geniemuseum. De bunker werd in twee delen opgehesen. Foto: Jacques Zorgman.

Werklieden vinden puntgave nazi-bunker op Scheveningen

Werklieden hebben bij het bouwrijp maken van de Noord-Boulevard op Scheveningen een puntgave bunker uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. 

In de bunker troffen ze ook spullen aan uit de Tweede Wereldoorlog, zoals een oude krant uit 1945, verschillende munitiehulzen en ook delen van een Duits uniform. 

In januari zal de bunker verder onderzocht door Monumentenzorg en de stichting Atlantikwall. Het ondergrondse bouwwerk zal dan ook kort voor  publiek worden opengesteld, zoals Den haag dat dat eerder heeft gedaan bij een vergelijkbaar vondst op de Morales- boulevard.

Wethouder Boudewijn Revis is blij  met de ontdekking. ,,Het is altijd interessant om nieuwe dingen uit het verleden ontdekken. Daarom is het ook goed als we de geschiedenis van deze plek onder de aandacht brengen van het publiek. Bij de aanleg van de nieuwe Scheveningse boulevard in 2010, is ook een gangenstelsel en bunkercomplex gevonden. De toen georganiseerde Open Dag trok ruim 1.200 bezoekers."

Deze bunker was op basis van oude tekeningen onbekend. De vondst is bijzonder omdat het bouwwerk identiek is aan een exemplaar dat ten zuidwesten van de haven heeft gestaan.

De werkzaamheden die worden uitgevoerd omdat de Noord-Boulevard vernieuwd gaat worden.  De vondst van de bunker heeft geen invloed op de planning van de werkzaamheden

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag