Volledig scherm
© ANP

Werkstraf voor leidinggevende die Hema voor duizenden euro's bestal

Een leidinggevende van de Hema in Delft is veroordeeld tot 240 uur werkstraf, omdat zij vijftien maanden lang vele honderden artikelen heeft verduisterd bij haar werkgever. Van deze straf is 80 uur voorwaardelijk. 

Daarnaast krijgt Bianca H. (48) een meldplicht, moet ze zich laten behandelen en meewerken aan schuldhulpverlening, zo oordeelde de rechtbank in Den Haag vandaag. Ook moet ze de Hema ruim 12.500 euro terugbetalen.

,,Alles wat los en vast zat, verdween in de bigshoppers”, zei de rechter eerder tijdens de behandeling van de zaak. De verduistering zou ruim een jaar doorgegaan zijn. In februari 2018 viel de politie haar woning binnen en vond er 1484 artikelen van de Hema. Van chocolade, tot pennen en camera’s had ze meegenomen.

De vrouw uit Den Haag, die 17 jaar in dienst was van de Hema, gaf leiding aan de food-afdeling. Bij de Haagse rechtbank gaf ze de verduistering toe. Haar twee kinderen kampten met schulden en daar wilde ze iets aan doen. Dus begon ze op Marktplaats een handeltje met de Hema-spullen. De officier van justitie eiste een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van 1 maand tegen de voormalige Hema-cheffin.

Partner

Haar partner Hendrik P. (43) werd vandaag vrijgesproken. De rechtbank vindt niet bewezen dat hij ervan op de hoogte was dat de spullen die zij meebracht, waren gestolen. P. dacht dat ze die kocht met personeelskorting. De artikelen - variërend van chocola en lampen tot computerspullen - verkochten ze door op rommelmarkten en via internet.

De aanklager had tegen H. 180 uur werkstraf geëist en tegen haar partner P. 100 uur.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag