Volledig scherm
De toekomstbeelden werden vorige week onthuld. © Gemeente Den Haag

Werkzaamheden Hofkwartier van start

Morgen beginnen de werkzaamheden aan het Noordeinde, de Hoogstraat en de Heulstraat in Den Haag. De straten, die deel uitmaken van het Hofkwartier, worden opnieuw ingericht. 

De Heulstraat wordt tot aan het plein voor Paleis Noordeinde autovrij en het Noordeinde krijgt bredere trottoirs. Ondernemers, bewoners en vastgoedeigenaren hebben het ontwerp voor de nieuwe inrichting gezamenlijk tot stand gebracht. Hierbij zijn ook belangenorganisaties zoals de Fietsersbond betrokken. Er is in het ontwerp rekening gehouden met de verkeerscirculatie, parkeermogelijkheden, opties om fietsen te parkeren en fietsen in het algemeen. 

Tijdens de werkzaamheden blijven alle winkels, galleries en restaurants geopend. Om de bereikbaarheid hiervan te garanderen wordt autoverkeer vanaf de Mauritskade tot aan het plein voor het paleis toegelaten. 

Naar verwachting zijn de werkzaamheden nog voor Prinsjesdag afgerond. 

Toekomstbeelden

Hoewel de eerste werkzaamheden vandaag pas echt beginnen, werden deze afgelopen week al officieel afgetrapt. Er werden twee toekomstbeelden onthuld door onder meer wethouder Boudewijn Revis. 

,,Door fors te investeren in de buitenruimte neemt de toeristische aantrekkingskracht toe en komt er een mooier verblijfsgebied voor de voetgangers met veel meer ruimte voor de fietser. Hierdoor worden de straten aan weerszijden van het Paleis veel beter met elkaar verbonden waar de ondernemers in de binnenstad van profiteren'', aldus de wethouder. 

Naar verwachting worden de werkzaamheden nog voor Prinsjesdag afgerond. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag