Volledig scherm
Tom de Bruijn steekt zijn duim omhoog om fietsers aan te moedigen. © Bereikbaar Haaglanden

Wethouder juicht fietsers toe met Duim Omhoog

Wethouder Tom de Bruijn stak vanmorgen zijn duim omhoog naar fietsers op de kruising van de Koekamplaan en de Laan van Reagan en Gorbatsjov in Den Haag. Als onderdeel van de campagne Bereikbaar Haaglanden wilde hij zijn waardering laten zien voor de inspanningen van de fietsers. 

De wethouder roept mensen die nog niet op de fiets naar het werk gaan, maar dit wel zouden kunnen, op om dit voortaan wel te doen. ,,Fietsen naar het werk is niet alleen gezond, het draagt ook bij aan een beter klimaat in de stad. Ook voorkomt het files.''

De fietsers die het volgens De Bruijn al heel goed doen kregen behalve een duim omhoog vandaag ook een fietsbel overhandigd. ,,Ga zo door!'', was de boodschap van de wethouder. 

Campagne

De actie is onderdeel van de campagne Bereikbaar Haaglanden. Doel van deze campagne is om de regio beter bereikbaar te maken en hierbij op een efficiëntere manier gebruik te maken van de wegen, het openbaar vervoer en het fietsnetwerk. Om dit te realiseren worden de hiervoor benodigde voorzieningen verbeterd. Ook worden er een aantal beleidsmaatregelen getroffen. 

Uiteindelijk moet het voor werkgevers en -nemers eenvoudiger worden om op een andere manier en op andere tijden van en naar hun werk te reizen. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag