Axel Veldhuijzen
Volledig scherm
PREMIUM
Axel Veldhuijzen © AD

Wie durft te zeggen dat golfbanen rondom Den Haag moet worden opgedoekt omdat er huizen nodig zijn?

commentaarAxel Veldhuijzen, chef van AD Haagsche Courant schrijft wekelijks een commentaar over het nieuws. Deze keer: woningnood. Terwijl er in in de Haagse regio bijna geen betaalbaar huis meer is te krijgen, liggen er op een halfuur rijden zeker tien golfbanen. De woningnood vraagt om radicale oplossingen.

11 reacties

 • Chris Eskes

  2 weken geleden
  In de zeventiger jaren keken we nog vol verbazing naar Zoetermeer dat van dorpje uitgroeide tot een stad, daarna is het crescendo gegaan, Nootdorp, Wateringen, Delft, feit is dat er in de laatste vijftig jaar meer grond bebouwd is dan in de 1970 jaren daarvoor, laat dat eens tot je doordringen. In 1950 was Nederland "vol" met 10 miljoen inwoners, inmiddels 17,5 miljoen en iedereen wandelt ongehinderd naar binnen maar waag het niet daar iets van te zeggen!
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Maken de laagste inkomensgroepen eigenlijk gebruik van golfbanen? (sarcasme uit). D. Wijnands
 • Marinus Wilde

  1 maand geleden
  Omdat ons huis wordt gesloopt omdat er zgn te weinig ruimte is voor nieuwe woningen roep ik al 2 jaar gebruik de golfbaan bij Zoetermeer maar hiervoor. Die ligt tegenover het recreatiegebied De Nieuwe Driemansspolder. Beetje dubbelop in die strook tussen Zoetermeer en Leidschenveen. Maar de golfbaan is het paradepaardje van de wethouder. Dus gaat het nooit gebeuren.
 • Brinkman

  1 maand geleden
  Prima idee, zo zijn er nog genoeg andere bruikbare plekken te vinden in de regio zonder dat de natuur veel schade oploopt. In Zoetermeer bvb op het oude deo complex. Prima plek om appartementen te bouwen. Infrastructuur is al aanwezig. Genoeg mensen te vinden die daar willen wonen. Maar ja dan moeten bestuurders nadenken en bestemmingsplannen aanpassen dus gebeurt er niks.
 • Peter van Wermeskerk

  1 maand geleden
  Er is grote woningnood. Dus moet je bouwen waar je kunt. "Inbreien in de bestaande bebouwde kom", zoals de provincie wil, is één mogelijkheid. Voor bepaalde groepen mensen. Een andere is eengezinswoningen voor gezinnen met kinderen. Op een huidige golfbaan krijg je zeker geen Vinex-wijk, als je het geaccidenteerde terrein handhaaft. De nood vraagt om snelheid en flexibiliteit en acceptatie door omwonenden. Protesteer niet wegens een klein belang, ook uw medemensen willen wonen!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag