Sjoerd van Schuylenburch, de huidige nachtburgemeester van Den Haag
Volledig scherm
Sjoerd van Schuylenburch, de huidige nachtburgemeester van Den Haag © Pr

Wie wordt de nieuwe nachtburgemeester van Den Haag?

Wie gaat het worden: Pat Smith of Cary van Rheenen? Een van deze twee nog resterende kandidaten wordt de nieuwe nachtburgemeester van Den Haag. Zo heeft de Haagse Nachtraad, een gezelschap van plaatselijke feestbeesten en feestbobo’s, na een - ongetwijfeld nachtelijke - vergadering besloten. 

Even voorstellen dan maar. Pat Smith is vooral bekend als frontman van de Haagse band Splendid. Hij is zowel kenner als grootgebruiker van Scheveningen en omgeving. ,,Ik denk’’, zegt hij over zijn motivatie, ,,dat ik met mijn opgedane kennis het nachtelijke estafettestokje op een goede manier door kan geven aan een nieuwe generatie nachtdieren.’’

Cary van Rheenen staat te boek als een creatieve duizendpoot. Met zijn act ‘Gebroeders de Gier’ is hij tot buiten de Haagse stadsgrenzen een graag geziene gast. Van Rheenen wil proberen een brug te slaan tussen gebruikelijke nachtbrakers en mensen die dat nog niet zijn. Want: vertegenwoordigers uit de laatste groep weten niet wat ze missen.

Stemmen

Iedereen met een voorkeur voor één van de twee kandidaten kan vanaf nu tot en met de verkiezingsdag op 14 maart stemmen via www.nachtburgemeesterdenhaag.nl. Op die 14de maart maakt dan huidig nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch in het Paard van Troje aan de Prinsegracht zijn opvolger bekend.

  1. Bewoners Renbaankwartier zijn ‘tientallen plassende, dronken overlastgevende Oost-Europeanen’ spuugzat

    Bewoners Renbaan­kwar­tier zijn ‘tientallen plassende, dronken overlastge­ven­de Oost-Europeanen’ spuugzat

    Ze plassen in portieken, stoken vuur bij de speeltuin, vallen voorbijgangers lastig en drinken in het openbaar. Buurtbewoners van het Renbaankwartier in Scheveningen zijn de overlast die de ‘tientallen Oost-Europeanen zonder vaste woon- of verblijfplaats’ veroorzaken spuugzat. De overlastgevers zijn vanwege de coronamaatregelen tijdelijk in het Bella Vista en Andante hotel ondergebracht.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag