Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts Alexander Pechtold, Marja van Bijsterveldt en Halbe Zijlstra. Drie totaal verschillende types die in aanmerking zouden kunnen komen voor de burgemeesterspost. Dat ze ook gaan solliciteren is nog niet gezegd. © Fotomontage Hans van Kralingen

Wie wordt de opvolger van Pauline Krikke?

De nieuwe burgemeester van Den Haag moet vooral een kei zijn in het handhaven van de openbare orde. Ook integriteit krijgt extra aandacht bij de sollicitaties.

Nu de nieuwe coalitie rond is en er een akkoord ligt voor de resterende twee jaar en drie maanden tot de volgende verkiezingen, rest het stadsbestuur nog één grote bestuurlijke opdracht: het kiezen van een opvolger voor Pauline Krikke. Zij stapte op als burgemeester nadat de Onderzoeksraad voor Veiligheid vernietigend oordeelde over het gemeentelijk optreden rond de vreugdevuren op Scheveningen en Duindorp.

  1. Groepje die Bilal doodstak vluchtte Schipperskwartier in: politie zoekt nog steeds getuigen

    Groepje die Bilal doodstak vluchtte Schippers­kwar­tier in: politie zoekt nog steeds getuigen

    De politie komt met nieuwe feiten naar buiten over de dodelijke steekpartij op de Goudriaankade waarbij op 21 december 2019 de 20-jarige Bilal Aydin om het leven kwam. Zo is de politie nog op zoek naar meerdere daders, die direct na het incident het Schipperskwartier in vluchtten. Ook zou er een ruzie aan de steekpartij vooraf zijn gegaan. Toch is er vooral nog veel onduidelijkheid en zoekt de politie nog steeds getuigen die meer kunnen vertellen over die avond.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag