In een paar jaar tijd groeide Wiezewasjes van Wieske Volker uit tot een succesvol bedrijf met vijftien man personeel.
Volledig scherm
PREMIUM
In een paar jaar tijd groeide Wiezewasjes van Wieske Volker uit tot een succesvol bedrijf met vijftien man personeel. © Frank Jansen

Wieske (27) overwon angststoornis en leidt nu succesvolle sieradenshop

Een paar jaar geleden stopte Wieske Volker (27) vanwege haar angststoornis met werken. Niets doen was ze al gauw zat en dus begon ze een webshop: Wiezewasjes. Twee jaar later heeft ze vijftien mensen in dienst. De oorbelletjes, ringen en edelstenen vliegen de hele wereld over.

Quote

Ik was altijd al angstig, maar een paar jaar geleden werd het erger. Ik durfde de straat niet meer op

Wieske Volker

In de deuropening van sieradenwinkeltje Wiezewasjes in de Haagse Papestraat staat een jonge vrouw. Lang haar, geverfd in de kleur lila, een twinkeling in de ogen en een stralende lach. Onbevangen, vrolijk en relaxed. Eigenaresse Wieske Volker voelt zich goed vandaag. Meestal wel, de laatste tijd. ,,Al was ik voor het interview wat nerveus", vertelt ze meteen eerlijk. ,,Het is spannend, omdat ik het nog nooit heb gedaan."

Van die spanning is maar weinig te zien of te merken wanneer de Haagse vertelt over haar onderneming, die uitgroeide tot een groot succes. ,,Ik droomde als klein meisje al van een eigen bedrijfje met mooie spulletjes", vertelt ze aan het bureau in het kantoor boven de winkel in het Hofkwartier, dat vol ligt met edelstenen, oorbelletjes, ringen en armbandjes. ,,Nou, dat is gelukt."

Zo'n 2,5 jaar na de oprichting gaat het ontzettend goed met Wiezewasjes. Het merk heeft tienduizenden volgers op Instagram en Facebook, Wieske heeft vijftien medewerkers in dienst - 'stuk voor stuk lieverds!' - en behalve een webshop en groot kantoor op de Binckhorst is er sinds een jaar ook een fysieke winkel in Den Haag. Van heinde en verre komen met name vrouwen er ringen passen en stenen uitkiezen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag