Volledig scherm
ANWB Hoofdkantoor aan de Wassenaarseweg © NICO SCHOUTEN

'Wij worden de pishoek van Wassenaar'

,,Wij worden de pishoek van Wassenaar.’’ Deze conclusie trok een boze buurtbewoner uit het Benoordenhout gisteravond tijdens een informatiebijeenkomst over bouwplannen op het ANWB-terrein aan de Wassenaarseweg.

Die belangenorganisatie heeft de wens uitgesproken om panden op haar terrein te slopen, om daar een gebouw met tweehonderd appartementen en sociale huur­woningen voor terug te zetten.

Dit gebouw wordt met bijna vijftig meter echter fors hoger dan de bestaande bebouwing: panden met een hoogte van ongeveer 35 meter uit de jaren 90 van de vorige eeuw, die vrijwel onverhuurbaar zijn ­gebleken. Ze grenzen direct aan landgoed Clingendael. De omwonenden zijn weinig gelukkig met de bouwplannen van de ANWB, zo werd al snel duidelijk tijdens de meeting in gebouw ‘Rotonde’.

Schok

Er ging werkelijk een schok door het publiek, toen het feit van een woontoren van liefst vijftig meter hoog goed doordrong. Veel aanwezigen gaven te kennen zich door de ANWB geschoffeerd te voelen.

Het terrein van de Nederlandse organisatie voor verkeer en toerisme, gelegen in de oksel van de Van Alkemadelaan en de Wassenaarseweg, is grondgebied van de gemeente Wassenaar. De direct aangrenzende woonwijken behoren daarentegen tot de gemeente Den Haag.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag