Volledig scherm
Cor Pronk, Arash Rahmani en Peter Hoogeveen. © AD

Wijkagent trakteert Twitteraars op overheerlijke Bossche bol

Een wijkagent moet zichtbaar zijn in de buurt waar hij werkt en anno 2018 kan hij dan niet meer om sociale media heen. Zo maken Evert-Jan Rusticus en Peter Hoogeveen bijvoorbeeld gebruik van het Twitter-account @wagbezuidenhout en om dat extra onder de aandacht te brengen kreeg de duizendste volger - verslaggever Bart Lelieveld - gisteren een Bossche bol aangeboden.

,,De wijkagent wordt in het plan voor de nationale politie prominent genoemd", legt teamchef Cor Pronk van bureau Overbosch trots uit. ,,Ze zijn sturend om een wijk leefbaar te houden. Daartoe hebben ze contact met verschillende organisaties als dat nodig is, of hier intern met andere agenten. Ze zijn het gezicht van de politie."

Daar is wijkagent Peter Hoogeveen het volledig mee eens. ,,Wij zijn het gezicht én de oren en ogen van de politie in de wijk. Wij signaleren en adviseren en gebruiken daarvoor ons netwerk, dat we in de wijk opbouwen." De laatste jaren dus ook via sociale media. ,,Maar veel ouderen bereik je daar niet mee. Daarom houden we ook een wekelijks spreekuur en geven we presentaties aan wijkbewoners over de criminaliteitscijfers. We hebben veel contact met wijkraden en buurt- en winkeliersverenigingen. Grote clubs die ook weer een groot bereik hebben.''

,,Dat maakt de drempel ook lager om contact op te nemen met de wijkagent", legt wijkbewoner Arash Rahmani uit. ,,Je krijgt meer een band met de wijkagent.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Celstraf geëist tegen man die gemeentemedewerkster tot bloedens toe sloeg met paraplu

    Celstraf geëist tegen man die gemeenteme­de­werk­ster tot bloedens toe sloeg met paraplu

    Justitie eist 4 maanden cel en 160 uur taakstraf tegen de 26-jarige Clarence W. uit Voorburg. Hij zou op 14 december 2017 met een mes een motoragent hebben bedreigd. Anderhalve maand later mishandelde de verdachte een medewerkster van de gemeente Leidschendam door haar met een paraplu in het gemeentehuis tot bloedens toe te slaan. ,,Verdachte heeft een veel te kort lontje”, sprak de aanklager.
  2. Geen cel maar tbs voor ontoerekeningsvatbare Haagse steker Malek F.

    Geen cel maar tbs voor ontoereke­nings­vat­ba­re Haagse steker Malek F.

    Malek F. (33) is vanmiddag in de rechtbank Schiphol volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het neersteken van drie mensen op 5 mei 2018 in Den Haag. Volgens de rechter heeft F. volledig onder invloed van psychose gehandeld. Er was geen sprake van een terroristisch motief, wel handelde F. met voorbedachte rade: hij kocht een mes om ‘zijn duivelsaanbidders’ aan te vallen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag