Volledig scherm
Tycho Vermeulen. © Frank Jansen

Wijn uit Moerwijk is succes: ‘Uitzonderlijk mooi Haags wijnjaar’

Wat in het voorjaar van 2013 nog een absurd plan leek, is intussen een succesnummer: wijn uit Moerwijk. Vandaag over een week presenteert de Haagse Stadswijngaard het resultaat van de oogst uit 2018.

En als de voortekenen niet bedriegen, zal de nieuwe wijn goed op dronk zijn. Er mogen grote nadelen kleven aan de opwarming van de aarde, maar voor wijnmakers biedt het ook kansen. Na een jaar met veel zonuren en relatief hoge temperaturen mochten de gelegenheidswijnboeren in Den Haag mooie volle druiven plukken, zoals je die normaal gesproken in meer zuidelijk gelegen landen aantreft.

'Het was een uitzonderlijk mooi wijnjaar', meldt Tycho Vermeulen op de website van de Stadswijngaard. En dat geldt speciaal voor Den Haag, vervolgt de man die in het dagelijks leven als inspecteur werkt bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De aan het Hildebrandplein gerijpte Souvignier Gris is onlangs al uitgeroepen tot de beste witte wijn van het jongste wijnjaar.

Tot de aanwezigen die over een week deze en andere wijnen komen proeven in de door een drukke weg en een spoorlijn ingeklemde wijngaard behoort ook de Haagse burgemeester Pauline Krikke.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Bruiloftsgast bespuugt beveiligingsbeambte nadat Lamborghini crasht, verhuurder doodziek van incident
    VIDEO

    Bruilofts­gast bespuugt beveili­gings­be­amb­te nadat Lamborghi­ni crasht, verhuurder doodziek van incident

    Een peperdure Lamborghini Huracan van een Utrechtse verhuurder, die onderdeel was van een trouwstoet, is vannacht in botsing geraakt met een busje op de kruising van de Pettendijk en de Lange Kruisweg in Maasdijk. Na de botsing liep het zodanig uit de hand dat een 30-jarige beveiligingsbeambte van het busje werd aangevallen en meerdere keren in haar gezicht werd gespuugd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag