Volledig scherm
Maranathakerk, Den Haag

Wijsmuller voegt zeven kerken toe aan monumentenlijst

Wethouder Joris Wijsmuller heeft zeven kerken in Den Haag uit de periode van de wederopbouw aangewezen als gemeentelijk monument. Dit doet hij na een onderzoek van de gemeente Den Haag naar deze periode.

Onder de zeven kerken vallen de Maranathakerk in Duinoord, de Thomaskerk in Leyenberg, de Laakkerk in Laakkwartier, de R.K. Kerk OLV van Fatima in Leyenburg, de Shalomkerk in Vrederust, de R.K. Kerk Onbevlekt Hart van Maria in Marlot en de Kruispuntkerk in Mariahoeve. Alle kerken stammen uit de wederopbouwperiode tussen 1945 en 1965.

Quote

Kerkgebou­wen zijn vaak bakens in de wijk en het zijn goed gebouwde gebouwen die nog lang mee kunnen

Peter Bos

De Haagse Stadspartij (HSP) is blij met het initiatief van hun wethouder. Door de ontkerkelijking worden steeds meer kerkgebouwen niet meer gebruikt, maar de partij wil dat de kerken behouden blijven. Volgens de HSP kunnen leegstaande kerken prima een nieuwe functie krijgen.

Succes

,,Ik heb er samen met andere politieke partijen met succes op gehamerd dat we meer tijd moeten nemen om alternatieve plannen voor lege kerken een reële kans te geven’’, laat fractievoorzitter van de HSP Peter Bos weten.

,,Kerkgebouwen zijn vaak bakens in de wijk en het zijn goed gebouwde gebouwen die nog lang mee kunnen. Met een beetje creativiteit kun je leegstaande kerken prima verbouwen en er een nieuwe functie aan geven’’, verduidelijkt hij.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag