Volledig scherm
Wild Rooster zoekt modderworsteltalent. © Judith Zandwijk

Wild Rooster Festival zoekt modderworsteltalent

Wild Rooster, het jaarlijkse gratis rootsmuziekfestival dat op 24 en 25 augustus plaatsvindt in de Haagse binnenstad, zoekt modderworstelaars. Wie durft?

Het festival zette vorig jaar voor het eerst een modderworstel-arena neer op de Grote Markt en dat bleek een goed idee. ,,Het begon een beetje als een grapje, maar het is echt een gave sport”, vertelt Alice van Schoonhoven, mede-organisator van het festival. ,,Modderworstelen is van oudsher een vrouwensport, in sexy bikini’s, maar daar trekken wij ons letterlijk en figuurlijk niks van aan. We willen iedereen uitnodigen om het eens te proberen.''

,,Op het festival spelen bands authentieke Amerikaanse rootsmuziek ‘met de modder er nog aan’, daarom past het sportieve onderdeel er bij. Het is een leuke sport waar je echt al je spierkracht en behendigheid voor moet aanwenden'', weet van Schoonhoven. ,,Én het is spannend om naar te kijken; we zetten twee tegenstanders tegenover elkaar die aan elkaar gewaagd zijn. Mannen of vrouwen, maakt niet uit, en aan bikini’s doen we niet. Je trekt gewoon aan waar je je prettig in voelt.”

Quote

Aan bikini’s doen we niet. Je trekt gewoon aan waar je je prettig in voelt

Mede-organisator Alice van Schoonhoven

Ervaring is niet nodig, Wild Rooster roept iedereen die het een keer wil proberen op om zich aan te melden. Je worstelt met iemand uit je eigen gewichtsklasse staat. Verder is het aan jou en hoe fanatiek je bent.

Drie rondes

Een wedstrijd bestaat uit drie rondes van elk twee minuten. Wie de tegenstander drie tellen met de buik of rug op de grond krijgt, heeft gewonnen. Na afloop kan er gedoucht worden. De winnaars krijgen een Wild Rooster-merchandise pakket (T-shirt, cap, stickers, de hele mikmak), vijf drankmunten, een (veggie)burger en natuurlijk eeuwige roem.

De wedstrijden vinden plaats op zaterdag 25 augustus tussen 15.00 en 19.00. Aanmelden doe je door je naam, lengte en gewicht te mailen naar info@gmdh.nl . Je kunt je alleen of als duo opgeven.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

Volledig scherm
Toeschouwers bij de modderworstel-arena. © Judith Zandwijk

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag