Volledig scherm
PREMIUM
Alan Pardew. © ANP Sport

Winnaars en verliezers bij het nieuwe ADO onder Pardew: ‘Nu heb ik meer opties’

Het is nog vroeg dag, maar de eerste wedstrijd van ADO onder Alan Pardew maakt al een hoop duidelijk over de nieuwe verhoudingen in Den Haag. Drie winnaars én verliezers na de 2-0 zege op RKC.

De verliezers

1 Aaron Meijers
Speelt alles dit seizoen bij ADO, als enige. Tot zondag. Ook al is Laurens De Bock er nog geen week, de Belg krijgt meteen de voorkeur boven Meijers. De aanvoerder nota bene. Na de wedstrijd verduidelijkt Pardew zijn keuze: hij wil dat zijn backs niet te vaak naar voren rennen en vooral verdedigen. Meijers is achterin allesbehalve een zekerheidje. Hij is van nature middenvelder. Vanaf nu mag hij zich ook daarop richten. Dat deed hij als invaller zondag met succes: hij maakte de 2-0.

Volledig scherm
Aaron Meijers. © BSR Agency

2 Tom Beugelsdijk
Nu zijn polsblessure ernstiger blijkt dan verwacht, werpt dat zijn schaduw vooruit. Beugelsdijk kan er niets aan doen, het moment is ongelukkig. Pardew maakt Stubbs centraal achterin meteen belangrijk. Ook om de Engelse manier van spelen over te brengen. Naast Stubbs staat met Shaquille Pinas bovendien een verdediger met potentie. Eentje met aanvallende waarde, zie zijn 1-0 tegen RKC. Als Beugelsdijk over drie tot vier weken aansluit, zal de publiekslieveling zich in het elftal moeten vechten.

Artikel gaat verder onder foto.

Volledig scherm
© BSR Agency

3 De jeugd
,,De jeugd telt weer mee bij ADO”, we hoorden het Fons Groenendijk vaak zeggen. Nou, nu even niet. Van Sem Steijn tot Dehninio Muringen en van Jamal Amofa tot Lorenzo van Kleef: ze zitten niet eens op de bank. De keuzes van Pardew zijn helder. ,,Ik probeer de groep groter te maken”, zegt hij al voor de wedstrijd tegen RKC. ,,We hebben nu twintig spelers die in het eerste team kunnen spelen. Dat was nog niet zo toen ik arriveerde. Nu heb ik meer opties.”

Volledig scherm
© BSR Agency

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag