Volledig scherm
Wat het Westlandse college van b en w betreft kan er een bungalowpark en camping worden aangelegd langs de Haagweg. © archieffoto AD

Woningbouw Monster hoeft camping niet te verhinderen

Een bungalowpark eventueel gecombineerd met een camping behoort in de toekomst ook tot de mogelijkheden langs de Haagweg in Monster-Noord.

Quote

De middenstand in Monster zal hiervan gaan profiteren

Jan van Rossum, CDA

Woningbouw in Monster-Noord, zoals het gebied in het kader van de Westlandse Zoom heet, sluit de vestiging van zogenoemde verblijfsrecreatie in de toekomst niet uit. Dit stelt het college van b en w in een notitie aan de gemeenteraad.

De woningbouwplannen daar hoeven volgens het college ook niet te worden aangehouden, maar de plannen voor het woon- en het groen/recreatiegebied moeten volgens b en w wel goed op elkaar worden afgestemd. De wethouder geeft van de zomer meer helderheid over de mogelijkheden.

Molenslag
,,Dit is mooi nieuws,'' zegt CDA-raadslid Jan van Rossum, die jarenlang een vurig pleidooi heeft gehouden voor het behoud van camping Molenslag. ,,Van mij had die camping daar nooit weg gehoeven, maar dat kunnen we niet meer terugdraaien.'' De aankondiging dat een recreatiepark of bungalowpark langs de Haagweg eventueel gecombineerd met kampeerfaciliteiten mogelijk is, wordt door de CDA-fractie met instemming ontvangen. ,,Het zou mooi zijn als daarnaast ook nog de eerder genoemde locatie bij Duingeest voor kleinschaliger recreatie met een aansluiting op de vaarwegen wordt gerealiseerd. De middenstand in Monster zal hiervan gaan profiteren.''

Het glastuinbouwgebied ten zuiden van Monster, gelegen tussen de Grote Geest/Duingeest en de duinen, biedt eveneens kansen voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van recreatie.

Gemaal
Hierbij wordt gedacht aan verblijfsrecreatie, gecombineerd met vaarrecreatie. In dit gebied ligt de voormalige maalkom bij het oude gemaal van Delfland. Die is bereikbaar voor boten. Daardoor zijn er mogelijkheden voor een combinatie van recreatiebungalows, een camping en een haven.

Jan van Rossum juicht het toe. ,,Monster is de enige echte Westlandse kustplaats tegen de duinen, 's-Gravenzande ligt toch verder van de kust,'' zegt hij. ,,Daar moet je iets mee doen, ook voor ondernemers om iets mee te verdienen. Er worden nu ook andere opties bekeken, zoals aan de Haagweg. Daarbij ben je wel afhankelijk van ondernemers, maar ik ben er erg enthousiast over.''

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag