Volledig scherm
© ANP

Woningbrandjes teisteren Den Haag

De brandweer heeft vanavond haar handen vol aan enkele woningbrandjes in Den Haag. Een appartementencomplex aan de Asstraat is ontruimd vanwege een brand in een meterkast van het gebouw. 

Het vuur was vrij snel onder controle, maar de rook had zich al snel verspreid door het pand. Daarom zijn alle achttien woningen ontruimd, enkele bewoners zijn met vluchtmaskers naar buiten begeleid. Daar worden ze gecontroleerd door medewerkers van drie ambulances die ter plaatse zijn gekomen. Het lijkt erop dat enkele slachtoffers voor de zekerheid naar het ziekenhuis worden vervoerd. 

Samen met wooncorporatie Staedion en stichting Salvage bekijkt de brandweer of en wanneer de bewoners weer hun huis in kunnen.

Woningbrand
Eerder op de avond was er ook al een brand in een woning aan de Heemskerckstraat. De bewoners waren niet thuis. De onder- en bovenburen merkten de brand op, alarmeerden de brandweer en konden zelf naar buiten vluchten. Uit het huis waar de brand woedde, heeft de brandweer twee katten gered. Volgens een woordvoerder is de schade aan het huis ‘behoorlijk’. 

Volledig scherm
Heemskerkstraat © Jos van Leeuwen

In samenwerking met indebuurt Den Haag