Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Woningcorporatie Vestia wil hennepkwekers aanpakken

Woningcorporatie Vestia wil een fraudeteam opstellen om het aantal hennepkwekerijen tegen te gaan. Dit zou vanaf 2018 moeten gebeuren.

Quote

‘’Ze zijn bij Vestia aan het verkeerde adres.’’

Meindert Hoogendam

In Den Haag worden ieder jaar ongeveer dertig hennepkwekerijen gevonden in Vestia huurwoningen. Vestia vindt het daarom tijd om hennepkwekers harder aan te pakken. Daarom wil de corporatie een fraudeteam samenstellen dat zich richt op kwekerijen. Het plan moet vanaf 2018 in werking treden. Incassomedewerker Meindert Hoogendam vertelde in radioprogramma Dossier Mastenbroek dat het tijd is dat hennepkwekers zich nerveus gaan voelen. 

Over de precieze manier van werken, is nog niet veel bekend. Vestia is nog aan het onderzoeken wat er gedaan kan worden door het fraudeteam. De woningcorporatie wil in ieder geval voornamelijk preventief te werk gaan. Dit wil Vestia onder andere doen door potentiële huurders beter te screenen.

Door hennepkwekerijen kunnen zich levensgevaarlijke situaties voordoen. Zo is het risico op brandgevaar groter door de hoeveelheid stroom die een kwekerij nodig heeft. Daarbij lopen de kosten hoog bij een ontruiming van een hennepkwekerij. Voor Vestia genoeg reden om hennepkwekers harder aan te pakken. ‘’Wij willen er alles aan doen om deze vorm van criminaliteit buiten de deur te houden’’, aldus Meindert Hoogendam. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag