Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Woonlasten in Den Haag 6% hoger geworden in 2020

Wonen in Den Haag is in 2020 een stukje duurder geworden, blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. De woonlasten (afvalstoffenheffing, rioolheffing en ozb) stegen voor huurders met bijna een tientje (3,3 procent) en voor huizenbezitter met 33 euro (6 procent). Toch is de Den Haag qua lasten de goedkoopste grote gemeente van Nederland.

Sinds 2002 doet het Centrum voor Onderzoek van de Economie van Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek naar de woonlasten in Nederlandse gemeenten. De gemiddelde lasten stegen afgelopen jaar met 4,3 procent, de grootste stijging sinds 2007. 

Wat betreft afvalstoffenheffing betaalden Hagenaars in 297,60 euro, gemiddeld bijna een tientje minder dan de rest van Nederland.  

Gemiddeld betalen Haagse eigenaren van woningen in 2020 597 euro aan lasten, voor huurders is dit 297,60. Wethouder Boudewijn Revis is trots dat de stad wederom de goedkoopste van Nederland is qua woonlasten. ,,Ondanks dat we veel extra rekeningen krijgen van het rijk, lukt het ons om zo min mogelijk door te rekenen aan onze inwoners.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag