Een duiker van stichting Ghost Fishing ontdoet het scheepswrak van het ooit door de Duitsers getorpedeerde SS Trevier van vistuig.
Volledig scherm
PREMIUM
Een duiker van stichting Ghost Fishing ontdoet het scheepswrak van het ooit door de Duitsers getorpedeerde SS Trevier van vistuig. © Cor Kuyvenhoven

Wrakken op bodem van Noordzee zijn zowel zeemansgraf als kraamkamer

wrakduikenVergane schepen op de Noordzee zijn ware 'kraamkamers' voor vissen en schelpdieren. Maar helaas zijn ze meestal bezaaid met visnetten die veel leed veroorzaken. Tijdens een schoonmaakactie op de bodem van de zee ontdekte duiker Ben Oortwijn dat hun onooglijke 'huiswrak' ooit een door de Duitsers getorpedeerd stoomvrachtschip was.

 1. Strandconcerten, mooi maar niet voor iedereen: ‘Andere locaties zijn geschikter’
  PREMIUM

  Strandcon­cer­ten, mooi maar niet voor iedereen: ‘Andere locaties zijn geschikter’

  Bijna 50.000 feestgangers genoten afgelopen weekend volop van de muziek van Kensington, Danny Vera en andere artiesten bij een zonovergoten Live on the Beach. Toch is niet iedereen even blij met het gebruik van het strand als concertlocatie. ,,Waarom moet dit op het sportstrand’’, zegt Thomas Franse van surfschool The Shore, die drie dagen dicht was. ,,Andere locaties zijn daar toch geschikter voor.’’
 2. Het PEC Zwolle-scenario dreigt voor eersteklasser Die Haghe: ‘We willen wel, maar we kunnen niet meer’
  PREMIUM

  Het PEC Zwol­le-scenario dreigt voor eersteklas­ser Die Haghe: ‘We willen wel, maar we kunnen niet meer’

  Voor eersteklasser Die Haghe wordt het een helse klus om de nacompetitie om degradatie nog te ontlopen. De Hagenaars staan met nog drie wedstrijden te spelen dertiende op vier punten achterstand van de ‘veilige’ elfde plek. En trainer Wim de Jong vreest zelfs nog voor het PEC Zwolle-scenario, waarbij Die Haghe nog kan afzakken naar de ‘fatale’ veertiende plek met directe degradatie als gevolg. ,,Ik mis simpelweg te veel spelers.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag