Volledig scherm
PREMIUM
Zijn uw kinderen hun speelgoed zat? In het Groene Huis aan de Schothorsterlaan 21 kan oud speelgoed worden ingeruild voor punten, die later ingewisseld kunnen worden voor ander ingeleverd speelgoed. Inleveren kan vandaag en morgen van 9.00 tot 17.00 uur. Inruilen kan morgen van 19.30 tot 21.00 uur. FOTO ad © AD

Xtra Welzijn na klachten uit jeugdhonk verjaagd

De speelgoeduitleen en het jeugdcentrum voor kinderen in Bezuidenhout wordt voortaan gerund door bewoners uit de wijk zelf. Na lang klagen over het werk van Voor Welzijn krijgt het wijkberaad Bezuidenhout nu zelf het geld om dit te regelen. Ook gaat de wijkvereniging het groen onderhouden.

Voor Welzijn is een van de werkmaatschappijen van Xtra Welzijn, de organisatie die sinds vorig jaar onder vuur ligt. Uit onderzoek van deze krant bleek dat salafistische jongerenwerkers hielpen bij het ronselen van jongeren voor de gewapende strijd in Syrië en Irak. Een directeur die hier over aan de bel trok, werd door Xtra keihard aan de kant geschoven. Volgens bronnen wordt ook op grote schaal gerommeld met de verantwoording van subsidies. En bij gebrek aan belangstelling wordt soms jeugd gelokt met gratis etentjes om maar genoeg deelnemers voor activiteiten te vinden.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag