,,Op de trendy winkels en nieuwe appartementen komt een ander publiek af dan voorheen in de straat te vinden was", zegt hoogleraar Friso de Zeeuw, die gespecialiseerd is in gentrificatie. ,,Zoals mannen met baard en knotje en jonge gezinnen met bakfietsen."
Volledig scherm
PREMIUM
,,Op de trendy winkels en nieuwe appartementen komt een ander publiek af dan voorheen in de straat te vinden was", zegt hoogleraar Friso de Zeeuw, die gespecialiseerd is in gentrificatie. ,,Zoals mannen met baard en knotje en jonge gezinnen met bakfietsen." © Henriette Guest

Yup op bakfiets verovert volksbuurt

De stad verandert. Op plekken waar je vroeger liever niet kwam, maken shabby winkeltjes en verloederde panden plaats voor yogascholen en luxe appartementen. Verhipping maakt Haagse buurten veiliger en mooier, maar ook duurder.

Een blond meisje schatert terwijl ze door haar vader wordt geduwd op de schommel. Een jonge vrouw wrijft de zweetdruppeltjes van haar voorhoofd na weer een nieuwe positie te hebben aangenomen op haar yogamat. Intussen wacht een deftig uitziende meneer op zijn hondje, dat nog maar eens een boom onderwerpt aan een uitgebreide snuffelsessie.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag