Volledig scherm
Duinbrand Scheveningen, 17-08-2018 © Jos van Leeuwen

Zeer grote brand in duingebied Scheveningen onder controle

UPDATEAan de Harstenhoek in Scheveningen is vanmiddag rond 16.00 uur een zeer grote duinbrand ontstaan. Vanwege de droogte schaalde de brandweer snel op naar GRIP1 en rukten meerdere voertuigen uit. De brand was rond 19.00 uur onder controle. 

Extra brandweereenheden uit de gehele regio werden ingezet, meldt calamiteitensite Regio15. Een gebied van ongeveer 2,5 hectare stond in brand. 

Brandweerlieden waren lang bezig met het nablussen van de brand, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Haaglanden. ,,Daarom moesten extra water en extra personeel ter plaatse gebracht worden.'' In het waterwingebied mogen geen chemische blusmiddelen worden gebruikt, dus is met water en vuurzwepen de brand bedwongen. 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Wat de bestrijding moeilijk maakte, is dat de brand woedde in een gebied dat normaal gesproken is afgezet zodat voetgangers er niet kunnen komen. ,,Dat betekent dat onze voertuigen er ook niet bij konden. Ons personeel moest te voet de duinen in.''

Volgens de woordvoerder stonden ook enkele koeien in het gebied, maar die konden op tijd in veiligheid gebracht worden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

Volledig scherm
Brandweer bestrijdt duinbrand Scheveningen, 17-08-2018 © Jos van Leeuwen

Brandweer Haaglanden on Twitter

Den Haag - Brand in duingebied Scheveningen. Brandweer schaalde op ivm droogte duingebied. Extra brandweereenheden en bluswater worden ter plaatse gebracht tbv brandbestrijding. Nadere informatie volgt.

Brandweer Haaglanden on Twitter

Den Haag - Bluswerkzaamheden in duingebied Scheveningen afgerond. Brandweer en Dunea blijven ter plaatse om het duingebied de komende tijd te controleren. Einde berichtgeving.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag