Volledig scherm
Mark Slats werd tweede. © Christophe Favreau/PPL/GGR

Zeezeiler Mark Slats zet na maanden weer voet op Nederlandse bodem

Mark Slats (41) zet zaterdag voor het eerst sinds maanden weer voet op Nederlandse bodem. De zeezeiler, die 214 dagen lang in zijn eentje de zee overzeilde in de Golden Globe Race, wordt feestelijk onthaald in de haven van Scheveningen.

Volledig scherm
Hoe bar en boos de omstandigheden soms ook waren tijdens de Golden Globe Race, voor Mark Slats waren er ook volop momenten om kalmpjes te genieten op zee. © Christophe Favreau/PPL/GGR

Begin juli begon Slats aan de immense uitdaging: een zeilwedstrijd rondom de wereld. Op 31 januari dit jaar finishte hij als tweede in de Franse plaats Les Sables d’Olonne. Hij zat de winnaar, Jean-Luc van den Heede (73), nog enige tijd op de hielen, maar de Fransman wist er alsnog met de eerste prijs vandoor te gaan.

Wie denkt dat Slats daarna wel even genoeg had van zijn boot, dacht verkeerd. Vorige week verliet hij de Franse plaats per boot, op weg naar Engeland. Daar heeft hij de afgelopen dagen rond gezeild.

Maar eind deze week is het dan zover. Zaterdag rond 14.00 uur wordt de Wassenaarder verwacht in de Scheveningse haven. Op Facebook is inmiddels een evenement aangemaakt. ‘We willen er gezamenlijk met vrienden, familie en fans een onvergetelijk moment van maken om Mark te laten weten wat voor heldenprestatie hij heeft neergezet!’

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (60%)
  • Nee (30%)
  • Geen mening (10%)
1315 stemmen