Volledig scherm
PREMIUM
De bark Europa is een van de 24 tallships die tijdens de Liberty Tall Ships Regatta naar de haven van Scheveningen racen. © Bark Europa

Zeilreuzen domineren vier dagen haven Scheveningen tijdens Sail op Scheveningen

Tientallen tallships zetten maandag koers richting de Haagse kust. Met Sail op Scheveningen heeft de hofstad dit jaar van 20 tot en met 23 juni een eigen versie van het wereldberoemde zeilevenement in huis.

Voordat de 24 tallships uit tien verschillende landen het Kurhaus en de Haagse skyline in zicht krijgen, hebben ze nog een flink aantal zeemijlen voor de boeg. De klassieke zeezeilschepen zijn dit weekend nog aangemeerd in de Franse haven Rouen, ter afsluiting van het elfdaagse evenement L’Armada Rouen. Dit evenement wordt ook wel de armada van de vrijheid genoemd.

  1. Celstraf geëist tegen man die gemeentemedewerkster tot bloedens toe sloeg met paraplu

    Celstraf geëist tegen man die gemeenteme­de­werk­ster tot bloedens toe sloeg met paraplu

    Justitie eist 4 maanden cel en 160 uur taakstraf tegen de 26-jarige Clarence W. uit Voorburg. Hij zou op 14 december 2017 met een mes een motoragent hebben bedreigd. Anderhalve maand later mishandelde de verdachte een medewerkster van de gemeente Leidschendam door haar met een paraplu in het gemeentehuis tot bloedens toe te slaan. ,,Verdachte heeft een veel te kort lontje”, sprak de aanklager.
  2. Geen cel maar tbs voor ontoerekeningsvatbare Haagse steker Malek F.

    Geen cel maar tbs voor ontoereke­nings­vat­ba­re Haagse steker Malek F.

    Malek F. (33) is vanmiddag in de rechtbank Schiphol volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het neersteken van drie mensen op 5 mei 2018 in Den Haag. Volgens de rechter heeft F. volledig onder invloed van psychose gehandeld. Er was geen sprake van een terroristisch motief, wel handelde F. met voorbedachte rade: hij kocht een mes om ‘zijn duivelsaanbidders’ aan te vallen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag